Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
IF Wedding Fashion İzmir Fuarı Açıldı
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 2 min
- 0
18. IF Wedding Fashion İzmir Fuarı'nda 180 firma son koleksiyonlarını sergiliyor. Fuar 22 Kasım'da sona…
10 ayda 1,7 milyon kruvaziyer yolcu!
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Bakan Uraloğlu, 2024 yılı Ocak-Ekim döneminde Türk limanlarına uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın…
19 Kasım Salı Günü Finans Piyasalarında Hareketli Saatler: Borsa, Döviz ve Altın Fiyatlarında Neler Oluyor?
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Hafta başındaki hareketlilik sonrası piyasalar yeni güne farklı bir atmosferle başladı. Borsa İstanbul, döviz kurları,…